x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP partner 2. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu

Danas je u Muzeju Mimara održana press konferencija povodom 2. festivala adventskih i božićnih pjesama, koji se u organizaciji Udruge Musica Nota održava od 1. do 21. prosinca 2017. u Zagrebu.
Na konferenciji su sudjelovali Ivana Lušić, predsjednica Udruge, Srđana Vrsalović, stručna suradnica za glazbenu kulturu Hrvatskog sabora kulture, te Antun Tomislav Šaban, Glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja, pokrovitelja ovogodišnjeg Festivala.

Ivana Lušić je, predstavivši program, naglasila kako je Festival pokrenut s ciljem da Zagreb postane okupljalište domaćih i stranih ljubitelja glazbe poput Beča i Praga te da se na njegovim ulicama i u dvoranama pjevaju adventske i božićne pjesme na svim jezicima svijeta. Zahvalila je HDS-u što je prepoznalo vrijednost Festivala na kojem će sudjelovati 49 vokalnih ansambala i zborova, odnosno oko 1000 pjevača iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva.

Antun Tomislav Šaban istaknuo je kako se posljednjih godina u adventsko vrijeme posjetiteljima nudi široka paleta raznih sadržaja, no mnogo toga je površnog. Ovaj Festival je svojevrstan 'korektiv' koji ukazuje na ono što doista jest tradicionalno i koji nas vraća europskim kršćanskim korijenima. HDS sa Službom ZAMP prepoznao je i podržao Festival upravo radi njegove kvalitete. Iako njeguje i „slavi“ tradiciju, izvrsno se uklapa u moderne turističke i kulturne trendove.

Članica prosudbenog povjerenstva koje će pratiti nastupe i dodijeliti priznanja za najbolje izvedbe uz mo. Vladimira Kranjčevića te Davora Bobića bit će i Jana Haluza, članica predsjedništva HDS-a.

U sklopu Festivala održat će se humanitarna akcija „Djeca za djecu“ čiji je prihod namijenjen djeci oboljeloj od malignih bolesti koja se trenutačno nalaze na liječenju na dječjem hematološkom i onkološkom odjelu KBC-a Zagreb i to onoj čije obitelji su trenutno socijalno najugroženije. Link na humanitarnu akciju:  http://musicanota.hr/aktualno/humanitarna-akcija-djeca-za-djecu/

Kompletan program Festivala nalazi se ovdje: http://musicanota.hr/festivali/medunarodni-glazbeni-festival-adventskih-i-bozicnih-pjesama-2017/

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.