x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Zagrebački tinejdžeri pobjednici akcije #slušamhrvatsko

Zagrebački tinejdžeri čija je fotografija s akcije #slušamhrvatsko bila najpopularnija na društvenim mrežama dobili su nagradu po svom izboru: ulaznice za koncert Parnog valjka. Besplatne karte im je dodijelio začetnik i autor benda, Husein Hasanefendić Hus u HDS ZAMP-u, odakle je i krenula inicijativa za cijelu priču. Akcija je održana u rujnu na glavnom zagrebačkom Trgu kao dio proslave 20-te godišnjice akcije HGK „Kupujmo hrvatsko“. Uz HDS ZAMP organizirale su je i provele glazbene udruge izvođača (HGU, HUZIP) i diskografa (HDU i ZAPRAF). Podržala su je brojna poznata lica: autori, glazbenici, glumci i novinari, a svoju potporu dala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i drugi državni dužnosnici. 

U nagradnom natječaju smo tražili „najveće fanove“ hrvatske glazbe. Fotografiju s našim slušalicama trebalo je podijeliti putem društvenih mreža uz korištenje hashtaga #slušamhrvatsko.

Za svoju originalnu fotku Andrej, Bruno, Matej, Fran, Andro i Luka, učenici VII. i Klasične gimnazije iz Zagreba, na Instagramu su prikupili najviše „lajkova“ i tako osvojili ulaznice za koncert hrvatskih glazbenika po izboru.

Učenici 1. razreda srednjih škola, od kojih se neki i sami bave glazbom, odabrali su upravo koncert Parnog valjka, a Hus im je u HDS ZAMP-u dodijelio ulaznice za koncert „2-u-1: akustika + elektrika“, 1. prosinca u Areni Zagreb.

Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a, uručio je dečkima još darova: CD Karlovačko RockOff festivala 2017. s pjesmama najzanimljivijih novih domaćih bendova i dodao: „Dečki su od svih ponuđenih koncerata u studenom i prosincu odabrali baš taj, što svjedoči o velikom utjecaju ovog benda na sve generacijske skupine, pa i ovu najmlađu koja tek kreće u samostalno istraživanje domaćih autorskih imena. Zato smo ih, osim na koncert, pozvali i na 5. Međunarodnu autorsku konferenciju MAKK, na kojoj će Hus uživo dati ekskluzivni intervju o 42 godine svoje velike autorske, izvođačke i producentske karijere. Vjerujem da će, uoči  koncerta, i njima i svima ostalima u publici MAKK konferencije biti inspirativno slušati Husa kako priča o prijelomnim trenucima, iskušenjima i izazovima uspjeha. Tome će pomoći i foto i video dokumentacija Croatie Records, koja će pratiti razgovor.“

Foto-galeriju akcije i uručenja nagrada pobjednicima #slušamhrvatsko pogledajte NIŽE:

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.