x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

The Miceks: Pokušavamo učiniti svijet ljepšim

Jedan od bendova koji su otvorili ovogodišnje izdanje Karlovačko RockOffa u Rijeci bili su zagrebački rokeri The Miceks. Tom prilikom popričali smo s njihovim članom, gitaristom Brunom Žabekom...

Tko su The Miceks?

Miceksi su bend iz Novog Zagreba , a sa sobom nose žestoki zvuk realnosti, kritiku društa i ljubav koja nam svima fali!

Kako ste se odlučili prijaviti na ovogodišnji Karlovačko RockOff?

Pratili smo dosadašnja izdanja i mislimo da je Karlovačko RockOff odlična prilika za afirmaciju alternativnih bendova koji vole živu svirku.

Što je potrebno mladom bendu za uspješno funkcioniranje na domaćoj glazbenoj sceni? Kako se vi nosite sa svakodnevnim izazovima?

Dobra pjesma, upornost i ogromna ljubav prema glazbi! U doba velike količine šunda, kvalitetnom bendu je teže doprijeti do široke publike. Mi svo vrijeme provodimo zajedno, slušamo muziku i sviramo. Naša misija je zabaviti ljude, obratiti se pojedincu i pokušati ovaj svijet učiniti lijepšim mjestom!

Koliko je danas medijska pojavnost važna za rock and roll?

Kao Miceksi nismo još imali radijskih gostovanja i mislimo da je alternativna glazba zapostavljena na televiziji i radiju. Internet smatramo novim terenom i prisutni smo online preko Facea i Youtubea, ali svejedno su nam važnije live svirke.

Koji su vam planovi nakon festivala?

Snimili smo album, planirmo izbaciti par singlova i spotova i samo svirati, svirati, svirati...

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.