x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Moja pjesma: Jugo

Suradnja prijatelja, more kao vodilja, tekstovi nepoznatog starog kapetana, staro izdanje Slobodne Dalmacije, dva odlična izvođača… Da niste pročitali naslov, biste li znali o kojoj pjesmi je riječ? U emisiji "Moja pjesma" predstavili smo i "Jugo" koju izvode Giuliano i Marijan Ban, a koju autorski potpisuju Tomislav Mrduljaš, Jasminka Ursić, Šime Gržan te aranžerski Remi Kazinoti.

Prema riječima samih autora, „Jugo“ se dogodilo i od trenutka stvaranja do danas u njima budi lijepe i dobre osjećaje. U želji da pjesmu što više upotpune morskim doživljajem, autori su se obratili dobro poznatom splitskom morskom vuku i glazbeniku – Marijanu Banu. Drago nam je da se Banu pjesma odmah na prvu svidjela, jer to je i bio njegov uvjet da uđe u njezino stvaranje. „Jugo“ je i danas nezaobilazna stvar na radijskim postajama.

Sigurno se pitate kakve veze sad s ovom pjesmom ima jedan stari kapetan i njegovi tekstovi i Slobodna Dalmacija… Pogledajte zanimljivu priču o njegovu nastanku u našoj emisiji „Moja pjesma“ na našem YouTube kanalu i usput doznajte i još ponešto o autorskom radu Tome Mrduljaša.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.