x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Newsletter - ožujak 2017.

 

Hrvatsko društvo skladateljica priča jezikom ravnopravnosti

Uz Međunarodni dan žena, Hrvatsko društvo skladateljica priključilo se kampanji Ženske sobe "Pričajmo jezikom ravnopravnosti" izmjenivši svoj naziv i tako podržalo akciju kojoj je cilj upozoriti na neravnopravnosti u jeziku te skrenuti pozornost na različita područja borbe za prava žena.

HDS ZAMP i KUD-ovi zajedno za budućnost tradicijske glazbe

Obrađivači, aranžeri i koreografi tradicijske glazbe čuvari su kulturne baštine i tradicije te, uz priznanje i zahvalnost, zaslužuju i autorsku naknadu za svoj rad, jedan je od zaključaka susreta HDS ZAMP-a s predstavnicima KUD-ova i folklornih institucija. Tom skupu prethodio je poseban susret s obrađivačima tradicijske glazbe.

Besplatni online tečaj: Autorsko pravo - povijest, kultura, industrija

Međunarodna konfederacija društava autora i skladatelja CISAC, čiji je član i HDS ZAMP, pokrenula je besplatan online tečaj o autorskom pravu s ciljem podizanja svijesti o važnosti autorskih prava te promocije obrazovanja usmjerenog kreativnosti i copyrightu. Tečaj započinje 20. ožujka, a besplatno se možete registrirati ovdje.

HDS ZAMP o nedavnoj saborskoj raspravi

Tijekom nedavne saborske rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, iznesene su brojne netočne tvrdnje na koje smo imali potrebu reagirati.

Susreti s korisnicima glazbe

Nastavljamo s radom na terenu - u veljači smo se susreli s požeškim korisnicima glazbe u poslovanju. Otvorene su brojne teme, a specifičnost autorskog poziva i potrebu za poštivanjem autorskih prava približio im je autor Veljko Valentin Škorvaga. Više o susretu pročitajte ovdje.

Moja pjesma: MeritasMile Kekin i Jura Stublić

Moja pjesma, emisija nastala u koprodukciji HDS ZAMP-a i CMC televizije, proteklog je mjeseca donijela tri zanimljiva gostovanja: priču Mile Kekina o poletnoj "Samo za taj osjećaj", inspiraciju Meritasica za hit-duet s Massimom "Odjednom ti" te ispovijed Jure Stublića o "Dobrim vibracijama". Arhivu emisija pronađite na našem YouTube kanalu.

Aktivnosti HDS ZAMP-a tijekom Porina u Splitu

Na marginama Porina u Splitu održat će se i nekoliko događanja u organizaciji HDS ZAMP-a od kojih zasad izdvajamo susret sa splitskim korisnicima glazbe u hotelu Cornaro, 17.3., u 11 sati te susret s predstavnicima lokalnih KUD-ova na istom mjestu, 17.3. u 14 sati. Više o 24. izdanju glazbene nagrade Porin saznajte ovdje.

 

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.