x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Od čega žive autori?

Kako nastaju pjesme? Od čega žive autori? Kako izgleda dan jednog umjetnika? Što u svemu tome znače autorska prava? O ovome i drugim vezanim temama ovog tjedna smo razgovarali s osnovnoškolcima iz škola „Slava Raškaj“ u Ozlju i „Đuro Pilar“ u Slavonskom Brodu, a s nama su im u posjeti stigli i omiljeni glazbenici. Djecu u Ozlju razveselila je Kim Verson, a djecu u Slavonskom Brodu, Hrvoje Prskalo i Lara Antić iz Bang Banga. Ovom prilikom djeca su iz prve ruke doznala što znači biti umjetnik, živjeti za glazbu i od glazbe – što umjetnicima omogućava autorsko pravo, koliko znanja, truda, upornosti i talenta je potrebno za takav poziv, što je zadaća autorskih društava i kako svi zajedno možemo poštivati kreativan rad, rad umjetnika i tako graditi bolji svijet. Nas su oduševili mali, a i nešto veći, kreativci iz obje škole, njihova spremnost na razgovor i zainteresiranost. Oni hrabriji podijelili su s nama neka svoja djela, a drugi su nam kazali što su sve i kako stvarali. 

Hvala školama na pozivu, hvala našim umjetnicima na otvorenom razgovoru s djecom i pozivu da poštuju rad kreativaca ali i da svakako uvijek i u svemu prate svoje snove, daju sve od sebe i tako postanu pravi životni pobjednici.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.