x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Održan 4. Rendez-vous Internet

Suradnja HDS ZAMP-a i Francuskog instituta nastavljena je i na 4. izdanju tribine "Rendez-vous Internet" održanoj u coworking prostoru HUB385.

Tribina koja je nosila naziv "Ljudski potencijali u digitalnoj industriji" ugostila je g. Simona Payeaistraživača na Odjelu sociologije kreativnog rada na Collège de France. U svom uvodnom izlaganju, Paye je predstavio svoje istraživanje o primjeni big data sustava te novoj radničkoj klasi u kontekstu digitalnih tržišta. Velike korporacije danas stvaraju nove vrste rada i zadataka, samim time i nove kvalifikacije radnika potrebne za posao, istaknuo je Paye.

Slijedila je panel diskusija na kojoj su, uz uvodnog izlagača, sudjelovali g. Jan Jilek, suosnivač i predsjednik IAB Croatia, CEO Dotmetrics i g. Leo Mršić, voditelj Katedre za analizu podataka na Visokom učilištu Algebra te suosnivač i CFO u IN2data d.o.o. Data Science Company. Zanimljiva diskusija dotaknula se pitanja novog radnog zakonodavstva prilagođenog digitalnom tržištu te promjene paradigme ljudskih potencijala u novom kontekstu. Diskusija je otvorila pitanje zaštite privatnosti korisnika na internetu, odnosno je li privatnost postala valuta za plaćanje online sadržaja?

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.