x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Natječaj Creative Business Cup

Creative Business Cup je više od globalnog natjecanja startupova. Tijekom cijele godine okupljaju se dionici kreativnih industrija, traže se nove i izvorne poslovne ideje sa snažnim tržišnim potencijalom, stvaraju se mreže i povezuje se s međunarodnim partnerima. S natjecanjem Creative Business Cup, pokušava se usmjeriti pažnju na nove poduzetničke talente u kreativnim industrijama te motivirati, obučavati i razviti startupove budućnosti.

Nacionalni predstavnik CBC-a je Hrvatski klaster kulturnih i kreativnih industrija čiji je član i HDS ZAMP. Ovogodišnje izdanje natjecanja otvoreno je do 31. svibnja, a namijenjeno je startupovima čija osnovna vrijednost poslovne ideje mora biti bazirana na kreativnim kompetencijama. Estetika, dizajn, osjetila, interakcija, umjetnost, vizualnost, gaming, mediji, performans, muzikalnost u širem smislu i druge kreativne kompetencije moraju biti jedna od ključnih komponenti njihovog uspjeha. 

Za nagradu Creative Business Cup mogu se prijaviti startupovi koji djeluju na područjima: Oglašavanje, Arhitektura, Trgovina umjetnima i antikvitetima, Obrt, Dizajn, Moda, Film, video i fotografija, Gastronomija, Odmor, Glazba, Nakladništvo, Radio & Televizija, Softver, računalne igre  i e-izdavaštvo, Igračke i igre, Vizualne i izvedbene umjetnosti.

Pobjednik iz Hrvatske odlazi u Dansku gdje se u studenom održava međunarodni natječaj čiji je prošlogodišnji fond nagrada bio 677.000 eura. 

Više informacija i uvjeti prijave dostupni su OVDJE.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.