x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Dan otvorenih vrata HDS ZAMP-a

Dan otvorenih vrata HDS ZAMP-a ili, drukčije, "Putovanje pjesme od njezina nastanka do autorskog honorara" održat će se 25. svibnja s početkom u 10 sati (Heinzelova 62A, 2. kat) i jedinstvena je prilika za upoznavanje s radom stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.

Uz uvod u sustav kolektivnog ostvarivanja autorskih prava, javnost će upoznati strukturu ZAMP-a i saznati kako izgleda "putovanje" jedne pjesme - od prve prijave u Odjelu članstva preko Sektora za javno priopćavanje koji registrira njeno javno izvođenje, pa sve do Sektora dokumentacije i distribucije koji temeljem prikupljenih podataka obračunava autorsku naknadu i isplaćuje je na račune autora. 

Želite li doznati kako pjesme zarađuju, o čemu ovise honorari autora i što zapravo radi HDS ZAMP, ovo je događaj za vas!

Radi kvalitetnije organizacije događaja, prijave za sudjelovanje primaju se do 24.5. u 12.00 sati na e-mail press@hds.hr.

Za ovu priliku kreiran je i Facebook event - veselimo se susretu!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.