x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Moja pjesma: Darko Rundek - posebno izdanje s TUP-a

Ovotjedno izdanje izdanje emisije "Moja pjesma" donosi atmosferu s drugog izdanja tribine TUP! - Tekstopisci u poeziji, održane 26.4. u zagrebačkom klubu Vinyl na kojoj je gostovao Darko Rundek.

Uvod u večer pružio je Ante Perković, publicist i autor knjige "Rundek, između". "Knjiga nije klasična biografija, već slike koje spojene u slagalicu daju uvid u Rundekov život i stvaralaštvo", naglasio je Perković u razgovoru s voditeljicom tribine Mirelomo Priselac Remi, dodavši kako je u knjizi korištena arhivska građa čije je postojanje iznenadilo i samog Rundeka.

Stupivši na binu Vinyla, Rundek je u razgovoru s Remi otkrio kako u svojim pjesmama prvo inzistira na atmosferi. Na pitanje dolaze li mu najprije tekst ili glazba, odgovorio je: "Najprije dolazi ideja, pa tek onda glazba i tekst. Na početku su to slogovi ili par riječi koje dobro zvuče, a ponekad prežive do finalne verzije pjesme. Samoglasnici daju atmosferu, a suglasnici strukturu".

Za sam kraj, Remi je, pojačana Sašom Miočićem na klavijaturama i Nevijom Smajićem na gitari, izvela Rundekovu "Sanjala si da si sretna" sa albuma "Plavi avion" na posebno inspirativan i emocionalan način.


„Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu. 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.