x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Tko profitira od kreativnog sadržaja na Internetu?!

Treća tribina serijala Rendez-vous Internet koju zajednički organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj i HDS ZAMP održat će se u utorak 26.4., u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva 4) u 17 sati.

Tema ove tribine je „Tko profitira od kreativnog sadržaja na Internetu?!“. Upravo 26. travnja, Svjetski dan intelektualnog vlasništva koji je ove godine posvećen novom promišljanju kulture u kontekstu digitalnog tržišta, prigoda je da tribina otvori pitanje tko ima najviše najviše koristi od dijeljenja kreativnog sadržaja na Internetu i kako glazbene, filmske, književne i foto kreativce zaštititi i pravedno obeštetiti za korištenje njihovog rada online. 

Uvodno predavanje održat će g. Patrick Waelbroeck, francuski stručnjak za ekonomiju inovacija i intelektualnog vlasništva, inače predavač na prestižnom Télécom ParisTech Sveučilišta u Parizu.

Njegovo predavanje uvod je u panel diskusiju u kojoj će, g. Waelbroecka, sudjelovati g. Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a i gđa. Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, uz moderiranje g. Nenada Marčeca, glavnog direktora HDS ZAMP-a.

Ulaz je besplatan, a tribina će se održati na uz simultani prijevod.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.