x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Novi ciklus INTRO radionica - Rijeka, subota, 9.4.

Novi ciklus edukativnih radionica INTRO namijenjenih mladim autorima i glazbenicima započet će ove subote, 9. travnja, u riječkom klubu Palach u 17 sati.

Radionice su zamišljene na način da praktičnim primjerima, 'od sobe do stagea', prate evoluciju jednog autorskog benda, od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s major diskografskim kućama. Naravno, u svim fazama djelovanja benda pojavljuje se pitanje autorstva i autorskih prava stoga se INTRO postavlja kao idealno mjesto za rješavanje svih pitanja i nedoumica.

INTRO se pokazao korisnim za desetke mladih glazbenika koji su se nakon radionice odlučili pristupiti HDS ZAMP-u, a mnoge od njih iznenadila je činjenica da je ZAMP registrirao upotrebu njihovih djela za koja oni nisu ni znali da su u eteru. Sve ih je, naravno, čekala autorska naknada koja im je isplaćena u odgovarajućem obračunskom razdoblju.

Uz predstavnike HDS ZAMP-a, na radionici će sudjelovati i poznati glazbeni autori koji će svoja iskustva iz glazbene industrije podijeliti sa svojim mlađim kolegama.

Nakon radionice, slijedi polufinale 20. HGF demo festivala na kojem će nastupiti bendovi Accidental One, Sillycons, Tight Grips i Absortick.


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.