x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Moja pjesma: Mile Kekin (posebno izdanje s TUP-a)

Ovotjedno izdanje emisije "Moja pjesma" snimljeno je uživo, u zagrebačkom klubu Vinyl, tijekom prvog izdanja programa TUP! - Tekstopisci u poeziji. Pod sigurnim vodstvom Mirele Priselac Remi koja je zajedno s HDS ZAMP-om organizirala događanje, Mile Kekin, autor i frontman Hladnog Piva, pisao je svoju autorsku evoluciju, od prvih pubertetskih pokušaja poezije zapisane u stranice dnevnika do uspješnih hitova kojima Hladno Pivo puni dvorane širom Hrvatske.

„Ne smatram se angažiranim pjesnikom, ali ni „malim čovjekom u gomili“, ja sam negdje između“, opisao je Kekin svoj autorski opus dodavši kako bi se zapravo svrstao u ladicu „protestnih kantautora za svakodnevnu upotrebu“. Na pitanje što ga potiče da pjesmom iskaže svoj stav i nezadovoljstvo u društvo, spremno odgovara kako „ne pišem ni za lijeve ni desne, pišem za sebe jer moram. Novinar će napisati kolumnu, fotograf će snimiti fotografiju, a ja ću kao glazbenik napisati pjesmu“.

Kekin je publici u Vinylu približio svoj kreativni proces, kako najčešće piše „od 21 do 2 ujutro“ te kako ponekad žali za vremenom „kreativne samoće“, iako mu je, priznaje, njegova supruga najčešće prva osoba koja čuje novu pjesmu. „Ponekad nove pjesme predstavljam i frendovima u kafiću i to je jedna jako smiješna scena, zamislite dva muškarca kako uz pivo jedan drugome šapuću stihove na uho“, našalio se Kekin.

Priznao je i kako mu je želja jednom ukoričiti svoje stihove: „Još bolja ideja bila bi izdati knjigu s akordima pjesama, da ih ekipa može svirati uz akustičnu gitaru na tulumima kao što sam ja radio s pjesmama Azre“.

Za sam kraj, Remi je, u društvu klavijaturiste Saše Miočića i basiste Konrada Lovrenčića, pripremila i posebni glazbeni performans u kojem je Kekinov tekst pjesme „Soundtrack za život“ priredila u potpuno novom, soul ruhu, na oduševljenje prisutnih, a pogotovo ponosnog autora.

„Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu. 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.