x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Možete li „Supstance“ zamisliti u reggae verziji?

Svaka pjesma je svoja priča. To je uvijek tak'. Neke samo izlete i ne možeš vjerovati kak' si pametan i kak' ti ide, a neke smo znali tesati i dvije godine“, kaže Davor Gobac u ovotjednoj „Mojoj pjesmi“. Pjesma „Supstanca“, zadnji singl s albuma „Čiribu Čiriba“ Psihomodo Popa upravo je od onih koja je u tekstualnom dijelu „samo ispala“, a glazbeno je imala jedan dugački put od reggea preko punka do njezina groove zvuka iz šezdesetih. Na kraju je Šparka - koautor glazbe – nakon što su je već snimili u punk verziji, ostao u studiju s producentom i aranžerom Skansijem, znajući da ona može biti i bolja.

Kako znati što je dobra pjesma? Smiljan Šparka Paradiš kaže: „Kad napraviš stvar i posložiš je na probi i sviraš je i onda uđeš u studio i zadovoljan si s tim. E onda onaj završni ispit, nazovimo doktorat, je kad dođeš na stage. Ako je bez muke odsviraš i ako ona odmah izlazi van, bez obzira na opremu (mogu biti raštimane gitare i sve polupano), ako tu pjesma zazvuči, onda je to sigurno dobra pjesma“. Da su „Supstance“ upravo dobra pjesma slažu je i Gobac – kojem je ona baš draga i u svemu mu je „sjela“ i Šparka i Skansi. U videu još pogledajte i što je Psihomodu kao rokerskom bendu bitno, i u koju zamku Gobac nikako ne bi htio pasti.

„Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.