x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Izabrani dobitnici potpore iz Fonda Rudolf i Margita Matz za 2016. godinu

Tročlano Stručno povjerenstvo Hrvatskog društva skladatelja u sastavu Silvio Foretić (predsjednik), Zoran Juranić i Frano Đurović na sjednici održanoj 9. veljače 2016. pregledalo je svih 10 prijava i zamolbi koje su u propisanom roku pristigle na Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda „Rudolf i Margita Matz“ koji je bio otvoren od 11. 1. 2016. do 27. 1. 2016. Povjerenstvo je zauzelo stajalište da se, s obzirom na maksimalni iznos sredstava koja se mogu dodijeliti ovim natječajem u 2016. godini u iznosu od 40.000,00 kuna, broj stipendija/stimulacija ograniči na 2 kandidata.

Temeljem prijedloga i preporuke Stručnog povjerenstva, Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja donijelo je odluku da se stipendije/stimulacije za 2016. godinu u visini od po 20.000,00 kuna dodijele sljedećim mladim skladateljima:

Valeriji Vranješ

Juraju Marku Žerovniku.

U obrazloženju svoje odluke Stručno povjerenstvo je ustvrdilo da su ovo dvoje kandidata najzreliji u svom glazbenom izričaju i svladavanju skladateljske tehnike, imaju najviše potencijala za daljnji razvoj, te da će se ovakvom odlukom ostvariti cilj i svrha raspisanog Natječaja, a to je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo iznimno talentiranim mladim autorima na njihovom putu i odluci u odabiru poziva profesionalnog skladatelja.

Dodjela povelja i potpisivanje ugovora s dobitnicima održat će se tijekom mjeseca ožujka 2016. godine o čemu će dobitnici biti osobno obaviješteni.

Ovim putem zahvaljujemo se ostalim mladim autorima koji su se javili na Natječaj i pozivamo ih da ustraju u svom glazbenom i skladateljskom razvoju.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.