x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Moja pjesma: Srđan Sekulović – Skansi: „'Pelin i med' je čista emocija“

Moja pjesma: Srđan Sekulović – Skansi: „'Pelin i med' je čista emocija“

„Što me pitaš kome pripadam
Kad sve sam ono najbolje što imam
Uz tebe gradio
I najbolje što moglo je
Od mene dobila si sve
U isto vrijeme
I pelin i med
Oprosti mi za to“ 

Snažni stihovi, nezaboravna melodija - velika pjesma. Jedna od takvih zasigurno je „Pelin i med“.  Iako svi misle da je ova danas već kultna pjesma Dinova, njezin autor glazbe i teksta je dubrovački Zagrepčanin Srđan Sekulović Skansi. Način na koji ju je Dino otpjevao je čista emocija i svi je tumačimo kao Dinovo osvrtanje na bračni život s Danijelom. Autor Skansi smatra da ključ njezina uspjeha leži i u tekstu koji je primjenjiv na sve živote i u kojemu se mnogi prepoznaju.

O pjesmi "Pelin i med" koja je završena nakon Dinove smrti, govore i Željko Banić Bane koji je na njoj odsvirao solo gitaru i redatelj spota Radislav Jovanov Gonzo.

Što se Skansiju dogodilo (i to samo jednom u životu) za vrijeme vožnje autoputom kada je čuo „Pelin i med“ na radiju i kojoj izvođačici je originalno bila namijenjena, pogledajte u novom izdanju našeg projekta posvećenog velikim pjesmama hrvatskih autora, „Moja pjesma“: 

„Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.