x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Digitalna budućnost hrvatske glazbe - prvi glazbeni meetup u Hrvatskoj

Prvi hrvatski meetup na temu glazbe bit će organiziran u sklopu ovogodišnje MAKK konferencije, a nosit će naziv „Digitalna budućnost hrvatske glazbe“!

Organizatori, HDS ZAMP i glazbena udruga Unison, pozivaju sve zainteresirane na meetup koji će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u četvrtak, 26. studenog, od 17 sati. Svoje sudjelovanje već su najavili brojni predstavnici glazbene industrije – autori, izvođači, producenti – kao i predstavnici domaćih start-upova i tech sektora.

Cilj prvog glazbenog meetupa je, za početak, povezivanje glazbene i tech zajednice te otkrivanje područja na kojem bi se u budućnosti mogla ostvariti zajednička suradnja. Naziv meetupa, za koji se prijavite ovdje, „Digitalna budućnost hrvatske glazbe“, odabran je kao polazište diskusije koja će se dotaknuti odnosa glazbenika i digitalnih glazbenih servisa, razvoja aplikacija, društvenih mreža i ostalih tema zanimljivih glazbenicima, ali i „digitalcima“.

Kao dio kulturnih i kreativnih industrija, oba sektora imaju ogroman gospodarski potencijal, ali i brojne izazove koji su pred njima, pogotovo u kontekstu digitalnog tržišta. Prepoznavanje tih izazova i zajednička inicijativa ishodišta su meetupa koji bi, po željama organizatora, trebao prerasti u redovan događaj i van konferencije.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.