x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Karlovačko RockOff predstavlja... The Hunting Dogs

Uz bendove Radio Aktiv i Darkvud, na otvaranju Karlovačko RockOffa u zagrebačkom klubu Katran, u petak, 11. rujna, nastupit će i poseban duo, The Hunting Dogs, kojeg čine Alba Nacinovich (vokal, harmonizer, live looping, klavijature, gitara, perkusije) i Marco Germini (klavijature, modularni synthesizer, live looping, samplovi, perkusije)

Evo što nam je Alba ispričala uoči svog nastupa...

Tko su, zapravo, Hunting Dogs?

Hunting Dogs su "electro-shocked pop" kojeg izvodimo uživo koristeći se tehnikama live nasnimavanja i prerade zvuka. Nastali smo 2013. nakon što smo se Marco Germini i ja upoznali na jazz studiju na Konzervatoriju „G. Tartini“ u Trstu i nanjušili zajednički nagon prema širim glazbenim vidicima. Marco donosi svoje iskustvo u elektronskoj i filmskoj glazbi, a ja svoje rock korijene i kantautorski pristup, a iz jazza preuzimamo slobodu poigravanja zvukom.

Vaš singl, Petrha, poprilično odudara od ostalih RockOff singlova. Koja je priča o nastanku pjesme, što ju je inspiriralo?

Naš singl Petrha je nastrano vesela pjesmica, oslikava trenutak kad jedan osjećaj odumire, oscilirajući između straha i nade, nježnosti i gorčine. Inspiracija za gitarski ostinato koji je pokrenuo pjesmu dolazi iz jednog jazz albuma, a Marco i dalje čuva tajnovitost naslova (možda jer njegovoj supruzi nije ime Petrha, opaska benda)...

Kakva je, po tvom mišljenju situacija s mladim bendovima danas? Gdje se krije njihova prilika?

Većina mladih bendova je prepuštena samopromociji što je daleko neučinkovitiji put nego profesionalna produkcija i menadžment. K vrapcu, ni Beatlesima nije "krenulo" sve dok nisu upoznali gospodina Georgea Martina!
Od Karlovačko RockOff festivala očekujemo da mnogo više ljudi sazna za Hunting dogse!

Više o bendu na njihovim službenim Facebook stranicama.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.