x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Objavljeni finalisti Karlovačko RockOff festivala

Poznati su finalisti druge sezone Karlovačko RockOffa, festivala kojeg je lani pokrenulo Hrvatsko društvo skladatelja s ciljem promocije mladih i talentiranih glazbenika i autora. Stručni žiri kojeg su činili Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Ivan Dečak (Vatra), Damir Martinović Mrle (Let3) i Srđan Sekulović Skansi, autor i producent, na čelu s umjetničkim direktorom, Hrvojem Horvatom, odabrao je 15 imena koja su zaslužila prolaz u završnicu.

Za pobjedu na jesenskom finalu Karlovačko RockOff festivala natjecat će se: Ante Cash, Baltazar, Barbari, Darkvud, Gretta, Jam Ritual, Judette, Kopito, Ludwig, Manntra, Noa & The Funkblasters, Radioaktiv, Rezerve, The Hunting Dogs i U pol’ 9 kod SabeNjima će se pridružiti splitsko-imotski bend Repassage kao pobjednici HR Demo festivala te bend s najviše glasova publike na službenoj web stranici festivala.

“Zbog odličnih prijava bendova na festival Karlovačko RockOff, žiri je imao težak posao izabrati najbolje između 30 glazbenika koji su prošli prvi krug festivala. Na kraju nije bilo druge nego  povisiti kvotu s planiranih 13 na 15 izvođača, kojima se pridružuju bend kojeg je izabrala publika na web stranici festivala i pobjednik HR Demo kluba. Njih  17 nastupit će na šest koncerata Karlovačko RockOff festivala od rujna do listopada. Možemo biti više nego zadovoljni jer na Karlovačko RockOff festivalu imamo najbolji presjek aktualne domaće rock i pop scene, bendove koji su već prepoznati kao cijenjena imena u usponu”, rekao je umjetnički direktor i predsjednik žirija Karlovačko RockOffa, Hrvoje Horvat.

Pobjednik natjecanja Karlovačko RockOff osvojit će fantastične nagrade: 100 sati snimanja i produkcije u studiju, uz rad s profesionalnim producentom, produkciju singla, videospota i nastup kao gost na velikom koncertu Vatre u Zagrebu u listopadu 2015.

Prije jesenskog finala, na rasporedu je Karlovačko RockOff Summer Tour featuring VATRATurneja počinje 12.6. u Splitu (O’Hara), dan kasnije, 13.6. u Zadru (Đil/parkiralište Jazine), 19.6. u Rijeci (Hartera), te 27.6. u Osijeku (Galerija Kazamat). Uz Vatru, bend čija je priča o uspjehu dokaz da se radom i trudom mogu postići velike stvari, na turneji će nastupiti i prošlogodišnji pobjednici RockOffa: sinjski punk-blues bend M.O.R.T., dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, Sara RenarMarkiz – bend s još jednim singlom na vrhu domaćih top ljestvica, zatim rock dvojac Gatuzo, vlasnici Porina za najbolji alternativni album, te zagrebačka pop-rock grupa Radio Luksemburg, autori hita “Ako nemam te”.

Stručni žiri Karlovačko RockOffa: Jadranka Ivaniš Yaya, Srđan Sekulović Skansi, Hrvoje Horvat, Ivan Dečak i Damir Martinović Mrle

Više informacija pratite na službenoj web i Facebook stranici Karlovačko RockOffa.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.