x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Karlovačko RockOff širi se van granica Hrvatske!

Karlovačko RockOff festival odnedavno je prisutan i u susjednoj Bosni i Hercegovini pod nazivom „Karlovačko RockOff BiH“. Festival kojeg je lani pokrenulo Hrvatsko društvo skladatelja u vrlo kratkom roku etablirao se kao relevantna platforma za promociju mladih bendova i autora, a uz Karlovačko kao partnera projekta, i bosanskohercegovačka publika imat će priliku uživati u novom zvuku.

Natjecanje je u BiH, po uzoru na originalnu verziju, otvoreno mladim izvođačima i bendovima koji nemaju više od tri službeno objavljena albuma, a putem službene web stranice Karlovačko RockOff BiH prijavljuju se nove pjesme koje imaju ozbiljan radijski potencijal. Uz internet glasače, o pobjedniku festivala odlučivat će stručni žiri kojeg predvodi Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, frontman Zabranjenog pušenja. Ostatak žirija čine: reper Edo Maajka, kantautorica Maya Sar, Almas Smajlović, frontman grupe Erogene zone te Nedžad Merđanović iz sarajevskog benda Konvoj. Osim vrijedne novčane nagrade, pobjednika očekuje i gostovanje na Karlovačko RockOff festivalu u Zagrebu, u jesen 2015.

Sejo Sexon, Maya Sar i Edo Maajka članovi su Hrvatskog društva skladatelja kojemu je interes popularizacija festivalskih sudionika u Hrvatskoj i široj regiji. Zahvaljujući partnerstvu s kompanijom Heineken Hrvatska, nova kvalitetna glazba doprijet će do još većeg broja radijskih postaja i regionalnih medija, što ostaje jednim od glavnih ciljeva festivala .

Više o Karlovačko RockOff BiH pratite na službenim web i Facebook stranicama.

Pjesme koje su u izboru za 15 finalista hrvatske verzije RockOffa poslušajte na http://www.karlovacko.hr/karlovackorockoff/

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.