x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Najava dodjele priznanja "Platinasti Forte" Ivanu Zaku

Hrvatsko društvo skladatelja najavljuje dodjelu priznanja „Platinasti Forte“ skladatelju i izvođaču Ivanu Zaku za više od 5000 prodanih primjeraka njegovog autorskog albuma „Bolja od najbolje“ (izdavač - diskografska kuća „Menart“ 2012.).

Sve uspješnijem mladom glazbeniku priznanje će sutra, u četvrtak, 7. svibnja, u 12 sati u restoranu Bon Appetit, Heinzelova 62a, u Zagrebu, uručiti glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban.

Tom će prilikom za medije i VIP uzvanike Ivan i njegov band u akustičnoj verziji izvesti i nekoliko uspješnica s albuma koji je donio hitove „Tko mi te krade“, „Zbogom pameti“, „Naučila si me“, „Ilegala“ i „Bolja od najbolje“. 

Nakon što je u veljači Miroslavu Škori uručen prvi Platinasti Forte za prodanih 5000 primjeraka autorskog albuma „Putujem sam“, HDS nastavlja s dodjeljivanjem „Fortea“ kojim odaje priznanje za uspjeh u izazovnom vremenu za sve glazbenike, neovisno u kojem glazbenom žanru stvaraju.  

Album „Bolja od najbolje“ treći je album Ivana Zaka, na kojemu je jedini autor glazbe i teksta svih pjesama, a uz Tomu Baćurina zaslužan za gotovo sve aranžmane.Album je javnosti predstavljen krajem studenog 2012. godine. Ovih je dana Zak predstavio i svoj novi, četvrti album, „Usne varane“.

Molimo predstavnike medija koji žele popratiti uručenje priznanja da se prijave na e-mail: press@hds.hr, najkasnije do sutra, četvrtka 7.5., do 10 sati (akreditacija je obvezna).

Hrvatsko društvo skladatelja od ove godine svojim članovima dodjeljuje novo priznanje – Forte. Priznanje se daje redovnim i pridruženim članovima HDS-a, autorima i članovima njihovog producentskog tima, za posebno velik broj prodanih primjeraka autorskih albuma. Podaci na kojima se temelji izdavanje priznanja su službeni podaci HDS ZAMP-a o broju prodanih nosača zvuka. 

Forte se dodjeljuje u tri kategorije: Zlatni Forte je priznanje glazbenicima čiji je album prodan u 3000 primjeraka. Platinasti Forte dodjeljuje se za 5000 prodanih primjeraka albuma, dok je najprestižnija kategorija Dijamantni Forte za 8000 primjeraka prodanih albuma. U slučaju dvostruko veće prodaje nekog albuma HDS će izdati priznanje Dvostruki (Trostruki itd.) dijamantni Forte. Sve se kategorije priznanja dodjeljuju za kumulativnu prodaju kroz godine. Priznanje se dodjeljuje na zahtjev autora.      

Ivan Zak je i aktualni autor tjedna u portret-emisiji „Tjedan Autora“ koju na CMC TV-u sponzorira HDS ZAMP: http://www.zamp.hr/clanak/pregled/1178/tjedan-autora-ivan-zak

Foto: Službena Facebook stranica

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.