x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Tamara Obrovac predstavlja se publici u Bruxellesu!

Pod motom „Mediterranean jazz from Croatia“, Tamara Obrovac i njen Transhistria Ensemble predstavit će se publici u Bruxellesu s dva posebna koncerta. U ponedjeljak, 23. veljače, nastupit će u prestižnom umjetničkom centru Bozar u sklopu kreativne konferencije „Composing the future 2025“, dok će dan kasnije, 24. veljače, zasvirati u klubu Music Village u kojem su svoje nastupe održavali i jazz velikani poput Rhode ScottDona FriedmanaLee Konitza i mnogih drugih.

Tamaru Obrovac belgijski mediji najavljuju kao impresivnu umjetnicu koja je svojim specifičnim glazbenim izrazom i strastvenim nastupom postala dijelom europske glazbene scene. Njenu kombinaciju jazza i istarske etno glazbe pohvalili su britanski The Guardian i London Jazz News, dok je ugledni Concerto Magazine njen nastup opisao kao „tornado koji svakim danom privlači sve više poklonika“.

Uz Tamaru, Transhistria Ensemble čine Uroš Rakovec (gitara, mandola), Fausto Beccalossi (harmonika), Žiga Golob (kontrabas) te Krunoslav Levačić na bubnjevima koji su svojom razigranom izvedbom, humorom i improvizacijom u stanju uspostaviti direktan dijalog s publikom.

Hrvatsko društvo skladatelja prepoznalo je Tamaru Obrovac i njeno stvaralaštvo kao sjajne „izvoznike“ i ambasadore, ne samo domaće glazbe, već i hrvatske kulture općenito. „Ovo je prilika da pokažemo kako smo u stanju pratiti svjetsku glazbenu produkciju u bilo kojem žanru, ali i da stvaranjem originalnog glazbenog izričaja sudjelujemo u izgradnji prepoznatljivosti hrvatskog kulturnog identiteta", izjavila je Tamara Obrovac.

Više o Tamara Obrovac Transhistria Ensembleu pratite na službenim webFacebook stranicama.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.