x

Moja pjesma: Ivo Lesić: "Sretan sam što pjesma 'Samo anđeli znaju' živi i danas"

Vrlo zanimljiva priča krije se iza nastanka pjesme "Samo anđeli znaju", a nju nam je otkrio g. Ivo Lesić, autor glazbe, gostujući u emisiji "Moja pjesma" na CMC televiziji. Pjesma je nastala 1994. godine za pulski "Festival Arena", a za kratko vrijeme postigla je velik uspjeh i prozvana "istarskom himnom". I danas se izvodi u raznim prigodama i na mnogim manifestacijama diljem zemlje. Autor u emisiji govori o članovima benda "Kravate", ali i o samom festivalu koji je tada iznjedrio poznata hrvatska glazbena imena poput Gustafa, Šajete, Alena Vitasovića i Opće opasnosti.

Ivo Lesić, inače redovni član Hrvatskog društva skladatelja i dobitnik brojnih nagrada, od 2008. godine osnivač je i voditelj umjetničke organizacije Produkcija Z koja izvodi interaktivne lutkarske mjuzikle za djecu diljem Hrvatske. Svaka predstava popraćena je i audio CD–om. Surađivao je s velikim imenima naše estrade, a u "Mojoj pjesmi" dotaknuo se suradnje sa Željkom Pavičićem, autorom teksta ovog hita koji živi i danas.

Moja pjesma arhiva svih gostovanja

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.