x

Moja pjesma: Dado Topić: „Sretan sam što 'Da li znaš da te volim' ima ovako dug život“

Moja pjesma: Dado Topić: „Sretan sam što 'Da li znaš da te volim' ima ovako dug život“

"Da li znaš da te volim? 
Dugo nisam znao to... 
Sada želim da ti priznam 
I molim te da mi vjeruješ to. 

Da te volim k'o što ljudi 
Mogu voljet' jedan cvijet 
Da te želim kao oni 
Što htjeli bi da njihov cijeli je svijet..." 

Prilikom snimanja drugog albuma u Ljubljani, grupa „Time“ našla se u nezavidnoj situaciji: ponestalo im je minutaže za dovršetak LP-a. Prijedlog Dade Topića tada je bio: „Hajde, snimit ćemo nešto što baš nije 'Time-ovski'. Neku nježnu, romantičnu temu…“. Tom nekom, čudnom 'igrom slučaja' (a možda i ne!), nastala je pjesma „Da li znaš da te volim“, za koju Dado potpisuje glazbu i tekst. Svoj doprinos u aranžiranju pjesme, dao je i Dečo Žgur. No, je li se Dadi 'na prvu' to svidjelo ili ne...? Pogledajte u emisiji "Moja pjesma" koju HDS ZAMP realizira u suradnji s CMC televizijom. 

Glazbenici će sigurno znati na što misle kada neku pjesmu okarakteriziraju kao „ljigu“. Upravo su tako dečki iz benda nazivali „Da li znaš da te volim“. No, publika je ona koja uvijek ima zadnju riječ i u ovom je slučaju ona presudila njezinom dugom životu. Uz nju se vežu mnoge životne priče ljudi kojima se usadila u srca i koji su je odabrali za suputnicu u posebnim, njima važnim, životnim događajima.

Dado u emisiji govori i što ga je zaprepastilo kada ju je po prvi puta čuo (na već objavljenom albumu), kao i o suradnji s kolegama glazbenicima Vedranom Božićem, Mariom Mavrinom i Branenetom Lambertom Živkovićem...

To je bilo vrijeme kada je publika shvatila da, osim slušanja glazbe na koncertima, mogu biti i dijelom repertoarskog dijela u smislu masovnih pratećih vokala. Nekim čudom, od svih super pjesama koje smo imali za koncerte, nekako je 'Da li znaš da te volim' uvijek bila najljepše primljena... I sretan sam što je tako...“, zaključio je Dado.

 

„Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.