x

Moja pjesma: Saša Kuzmić: „Lito ide mala“ nudi vječno ljeto i mladost

„Lito ide mala
a di si ti?
Reci ko te ljubi
kad se kraj tebe motaju
(papani) neki livi ljudi

Na mome ramenu su spavale
tolike drage žene
na mome stolu množile
čase popijene

A di si ti, ooo
a di si ti
lito ide mala, mala
meni ne dolazi…“


Ekipa na ulici i zidiću, voze se motori, nema mobitela, interneta, digitalnih uređaja, downloada... To su bila „lita 90-ih“ o kojima u „Mojoj pjesmi“ govori Saša Kuzmić. Bio je to, kako kaže Kuzma, „good old world“, vrijeme u kojem je nastala i njegova pjesma „Lito ide mala“.

„Lito ide mala“ naslovna je pjesma s drugog albuma „Kuzma & Shaka Zulu“. Nakon prvog albuma „Prva liga“ kojim su publiku navikli na svoj rap/reggae/dance izričaj, upravo je ova pjesma bila svojevrsna prekretnica za popularni splitski duo. Na novi smjer i „korak unatrag“ odlučio se upravo Kuzma, kako bi na neki način autorski šokirao publiku. Zašto? Poslušajte!

Gdje nalazi inspiraciju za nove pjesme? Zašto u dosadašnjem radu nije često pisao ljubavne pjesme i hoće li se to možda u budućnosti promijeniti?

Pjesma danas živi, možda i više no ikada, a nudi vječno ljeto, mladost i radost“, zaključio je Kuzma, kojem se na kraju emisije pridružio i poseban gost. Pogledajte koji:

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.