x

Moja pjesma: Helena Papić: „Oči zaljubljene“ Ban je otpjevao na mikrofonu bubnja

„Dok se plete, dok se svlači
i za lipu rič prosjači
ne razumin tu dobrotu
dok joj činin bol, sramotu…
Sanjan oči žene
tvoje oči zajubjene
ja sam grub, a baš u mene
te su oči zajubjene...
Baš u mene!“

Inspiracija ne bira ni mjesto ni vrijeme pa autore često „zaskoči“ onda kada se najmanje nadaju. U tom trenutku ideju treba brzo zabilježiti - to je tek početak kreativnog procesa kod većine autora. Mnogi su o inspiraciji pričali upravo u našem projeku "Moja pjesma". Neki autori svoje ideje snimaju i pohranjuju u mobilne telefone, a ima i onih koji ih zapisuju u  „autorske bilježnice“ – najčešće čitljive samo njima :).

Jedna od njih je i Helena Papić, autorica glazbe i teksta pjesme „Oči zaljubljene“ o čijem nastanku govori u ovoj emisiji. Ili… možda smo pogriješili? Zove li se pjesma ipak „Oči zajubjene“ kako ju je i otpjevao Marijan Ban? 

Helena Papić rodila se s darom za glazbu, za ritam. Poslušajte što ju je zadržalo da ne potpiše ugovor s menadžerima Boney M-a koje je čak i ugostila u svom domu u Splitu! 

Kad otvorim klavir sve je – ništa. I kako počnem, tako paralelno pišem glazbu i stihove“. Kako je pjesma došla do Marijana Bana i kako je reagirao kada ju je po prvi puta čuo?

Autor aranžmana ove uspješnice je Luky - u njegovu se studiju, za vrijeme snimanja, odigrala nezaboravna scena. Ne propustite i dio u kojem Helena, pri prepričavanju ove anegdote, pjeva "Oči zaljubljene" na jednom, pomalo neočekivanom predmetu... :)

Ljudi vole ovu pjesmu jer se svatko u pronađe u nekoj od uloga o kojima govori“, zaključila je Helena.

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.