x

Moja pjesma: Dean Dvornik: „Samo za nju“ trebao je pjevati...

Večeras stihovi teku, kao kiša padaju,
večeras stihovi peku, kroz tamu donose nju...
u kratkom uzdahu snova opet ću je ljubiti,
sa prvim drhtajem zore opet je izgubiti...

Samo za nju, samo za nju,
za nju sebe bih dao, samo ona da je tu...
Samo za nju, samo za nju,
i pred gospoda stao, samo ona da je tu,
da je tu, da je tu...


Dean Dvornik 90-ih je godina, prije odlaska u Ameriku, povjerio svoju bas gitaru na čuvanje bratu Dinu. Po Deanovom povratku iz Amerike, gitara je „nestala“! Nasreću, na koncu je ipak pronađena i to kod Borisa Hrepića Hrepe. Dean i Boris zbližili su se upravo preko nje, a plod njihove glazbene suradnje je i pjesma „Samo za nju“. O njezinom nastanku govore Dean (autor glazbe i aranžmana) te Boris (autor teksta) u „Mojoj pjesmi“.

Izvorni tekst napisao je Dean i to na talijanskom jeziku. Zapisao je melodiju i pjesmu namijenio jednom kolegi glazbeniku. Poslušajte kojem! Što je iz te demo verzije pobudilo inspiraciju za Borisovo pisanje finalne verzije teksta…?

„Samo za nju“ poslana je na Zadarfest gdje nije posebno zapažena. No, ipak, jedan je novinar imao „posebno uho“ i predvidio njen uspjeh i dugovječnost. O spotu u kojem je sudjelovala jaka glumačka ekipa govorio je Hrepa, a o pisanju pjesama i općenito, autorskoj kreativi, Dean Dvornik.

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.