x

Moja pjesma: Denis Maričić: Pjesma 'Oči boje lavande' posvećena je…

„Ja poželim noćas
Oči boje lavande...
I bisere njene
Što ih usnama skriva…

Vrati mi Bože
Oči boje lavande
Jer sutra će kiše
isprati sve, isprati sve…“

Bili su vrlo mladi… Ona je imala plave oči, no ne kakve imaju druge. Njezine su bile specifične - boje lavande. Njemu su te oči bile toliko posebne, da joj je odlučio posvetiti pjesmu. Njegovo ime jest Denis Maričić i autor je glazbe i teksta pjesme „Oči boje lavande“. A njezino je ime… Otkrijte sami!

Autor se u emisiji „Moja pjesma“ emotivno prisjetio nastanka ove pjesme i trenutka kad mu se dogodio onaj „klik“, potreban svakom autoru za inspiraciju, za stvaranje. „Pjesma je postala evergreen, međutim to nije bilo baš lako. Prvo smo je prijavili na natječaj za Zadarfest gdje nije primljena…“, rekao je Denis. On i brat Pino vjerovali su u njezinu kvalitetu i nisu odustajali već su je uz pomoć Vedrana Ivčića prijavili na Festival Melodije hrvatskog juga. Poslušajte kako je publika reagirala po završetku njihove izvedbe i kako je pjesma došla do Mladena Grdovića koji ju je kasnije interpretirao na svoj način.

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.