x

Moja pjesma: Mirko Krstičević o hitu „Da mi je biti morski pas“

„Da mi je biti morski pas
bar jedan dan,
jedan sat, jedan tren,
biti morski pas! 

Imao bih lijepe ralje 
plivao bih dalje, dalje, 
pratio bih ledolomce, 
čekao bih brodolomce…

Gutao bih sve od reda: 
ribe, zvijezde i torpeda, 
kante, barke, razglednice, 
plutače i podmornice…“

Što biste Vi radili da ste - jedan dan, jedan sat, jedan tren - morski pas? 

O velikom uspjehu pjesme „Da mi je biti morski pas“, nastale 1979. godine, govori autor glazbe i aranžmana, Mirko Krstičević. Krstičević je osnivač splitske rock grupe „Metak“ koja ove godine slavi 40 godina od osnutka. Poslušajte zanimljivu priču gdje mu je sinula ideja za naslov ovog hita i što se nakon toga događalo!

U emisiji govori i o uspješnoj suradnji s Momčilom J. Popadićem, autorom stihova ove pjesme i mnogih drugih čije je tekstove Krstičević uglazbio. Po čemu je njihova suradnja bila specifična?

Kako je „Morski pas“ došao do grupe „Osmi putnik“? Zašto mnogi misle da je Gibonni autor ove pjesme (i zašto to nije mogao biti)?

Kad napišete pjesmu, ona više nema veze s vama već živi svoj život“, rekao je Krstičević i zaključio: „Ne priznajem kritiku. Najbolja kritika je vrijeme – ono pokaže što valja, a što ne“.

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.