x

Moja pjesma: „Mjesec“ je sretan spoj melodije i teksta

Da li znaš da Mjesec stalno mijenja kuću?
I gradi na snovima dom…
Jer zna da svaka kuća ima neku tajnu
Tajnu što putuje s njom…“

Tko je  „Mjesec“ o kojem od 2006. godine pjeva grupa "Detour"? Ovog tjedna, tu tajnu koja 'putuje s ovom pjesmom', otkrivaju Maja Posavec i Nenad Borgudan. Maja i Nenad, koautori glazbe i teksta ove uspješnice, govore o kompromisima koje su morali raditi za vrijeme njezina stvaranja, snimanju albuma u jednom zagrebačkom podrumu i međusobnoj autorsko-umjetničkoj suradnji.

Znate li da je Nenad Borgudan, kao diplomirani inženjer arhitekture, bio dijelom tima zaduženog za izgradnju i izgled Zagrebačke Arene? Upravo je izgled dvorane, s 86 vanjskih, betonskih lamela, Nenadova kreativna ideja! Izgleda da Nenad na isti način, arhitektonski, slaže i pjesme :). Poslušajte kako to točno izgleda u praksi! No, ponekad... „pred praznim papirom, kad možeš sve na ovom svijetu, često uopće ne znaš što bi radio...“, iskren je Nenad.

Koja je poveznica između Maje, astrologije i „Mjeseca“? Maja je po prvi puta, baš pri izvođenju ove pjesme, dobila zadatak otpjevati je „na svoj način“. Je li to bilo lako…? Poslušajte!

 „Refren ove pjesme tekstualno nema nade, ali glazbeno ima puno nade - nade za tu ljubav koja gubi sjaj. Mislim da se ljudi mogu s time poistovjetiti, s nečime što je istovremeno i tužno i sretno“, zaključila je Maja u "Mojoj pjesmi".

 

 "Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.