x

Moja pjesma: Da li je trebalo čekati više na „Stanici prema Suncu“?

„Da li je trebalo čekati više
Na stanici prema Suncu?
Na putu prema životu,
Životu bez sna?

Snovi znaju lagati vrlo često
Kao kiša u ljetni dan...
Kada ne znaš da te pogrešno vode
Sada sve to znam!“

Kolege glazbenici! Slušate li i vi svoje 'novopečene' singlove na istom, 'tijesnom mjestu', gdje je svoj prvi singl preslušavala grupa Flyer, prije 16 godina? :)

Mario Kovač, autor pjesama grupe Flyer, u emisiji „Moja pjesma“ ovog tjedna govori o njihovom prvom singlu „Stanica prema Suncu“. Kovač, autor glazbe i koautor teksta ove pjesme, prisjetio se njezinog nastanka 2002. godine: „Bio sam na zadnjoj godini faxa, to je bilo vrijeme završnih ispita, razmišljao sam što bih sve radio, osim učio.  Za klavijaturama sam bio non-stop i pjesma je jednostavno potekla.

Bend je tada, za vježbanje, dobio na korištenje jedno atomsko sklonište - poslušajte za što su ga koristili i koliko su tada trajale njihove probe!

U emisiji gostuje i Igor Agejev, koautor teksta, koji je rekao što ovoj pjesmi daje posebnu kvalitetu. Kako mu je bilo surađivati s Flyerom?

2002. godine bend je aktivnije krenuo s autorskim radom. Napravili su kvalitetan demo, poslali ga diskografskim kućama, no ovu je pjesmu posebno zapazio Đorđe Novković. Koliko im je u daljnjem radu značila upravo njegova pomoć?  

 „Producent Goran Martinac pjesmu je odveo u drugu dimenziju!“, rekao je Kovač. Kako se autor osjeća kada po prvi puta čuje svoju pjesmu na radiju? Pogledajte niže i zapjevajte i vi: „Pam, pam pam, pam, pam, pam, pa pa ram“!

 

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.