x

Moja pjesma: Boris Oštrić: 'Ribari', more i ljubav

Dan "na moru bez ribe", „papir od duvana“, gitara i dva dana. To je, uz talent i ljubav prema skladanju i pisanju, Borisu Oštriću trebalo da napiše pjesmu „Ribari“ koju je svojim savršenim tenorom, ali i s ljubavlju pram moru i ribarenju, utjelovio Vinko Coce. U ovotjednoj „Mojoj pjesmi“ Boris Oštrić nam predstavlja upravo pjesmu „Ribari“ kojoj je tek nakon dvije godine postojanja uistinu i zaživjela te je i do danas dosta ostala u eteru. Joško Banov autor je njezina aranžmana, a u emisiji doznajte koja je uloga bila Nene Ninčevića.

„Sve su mi pisme istinite, volim ih napisati i otpivati i drago mi je kad se ljudi u njima nađu. To mi je više ljubav nego zanimanje ili posao“, govori Boris Oštrić.

Otkrio nam je i zašto piše pjesme ili o Dalmaciji ili o ljubavi i kako su more i ljubav povezani ali i da misli da je danas njegov stil muzike „prošlo vrime“ u Hrvatskoj, jer nam se u eteru nameće neka druga glazba. No ipak, pjesma “Ribari“ već skoro dvadeset godina dokazuje suprotno. No, da ne duljimo, Borisa Oštrića i ribare u emisiji "Moja pjesma" pogledajte ovdje:

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.