x

Moja pjesma: Zoran Mišolongin o pjesmi „Jubav moja“

„Iz mora san pruži tebi ruku
da ti bilo lice dodirnem
mokar naspram vitru
slidi san ti trag
di si se skrila jubavi?“ 

Zoran Mišolongin, autor glazbe i teksta pjesme „Jubav moja“ koju je otpjevao Oliver (prvi puta prije 24 godine), u emisiji „Moja pjesma“ prisjetio se njezina nastanka: „Želio sam napraviti pjesmu u kojoj ću dočarati atmosferu rujna u Dalmaciji - kada svi odu s mora ostaju te ljetne, nedovršene ljubavi. Upravo o jednoj takvoj govori ova pjesma“.

Zoran je nju, zajedno s još dvije, poslao Zdenku Runjiću na festival Melodije hrvatskog Jadrana. Kako je reagirao kada ga je Zdenko pitao bi li je dao Oliveru? Kojim je emocijama i anegdotama bio obilježen prvi susret s njime? Kakva je atmosfera vladala u studiju za vrijeme snimanja? 

Tada sam po prvi puta doživio osjećaj kako je to kada vrhunski pjevač otpjeva vašu pjesmu i izvuče iz nje ono najbolje!“. Koje je najveće priznanje njemu, kao autoru, nakon svih ovih godina? Pogledajte ovdje:

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.