x

Moja pjesma: Na pjesmu „Tu je moj dom“ i danas mnogi plaču

Tu je moj dom
Tu je ostalo sve
U kući kamenoj
Moje matere…

U emisiji „Moja pjesma“ gostovali su Mladen Grdović, autor glazbe pjesme „Tu je moj dom“ te autorica teksta Alka Vuica. Mladen Grdović i Bepo Matešić s njom su po prvi puta nastupili 1994.g. na festivalu Melodije Hrvatskog Jadrana. Prisjetivši se njezinog nastanka, Alka i Mladen ispričali su koliko im znači te kakve im emocije i danas budi.

U vrijeme nastanka pjesme 'Tu je moj dom' izgubio sam oca i majka je ostala sama u staroj kući. Upravo sam u toj životnoj situaciji pronašao inspiraciju. Melodiju sam napisao u New Yorku i odlično je legla na Alkin tekst kojoj sam prenio sve svoje emocije…“, rekao je Mladen Grdović.

Inspiracija za ovu pjesmu bila mi je 'Tvoja zemlja' Vice Vukova - ona je svojevrsna himna naše obitelji. Znala sam da će 'Tu je moj dom' ostati i drago mi je što je na neki način postala evergreen! Teško se rasplakati na nešto što si sâm napisao ali meni se to dogodi kada je čujem“,  priznala je Alka.

Na koji način danas piše tekstove? Kako je Mladen došao na ideju da 'Tu je moj dom" otpjeva u duetu s rođakom Bepom Matešićem te što kaže o uspjehu pjesme u dijaspori pogledajte ovdje:

 

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.