x

Moja pjesma: Dušan Šarac i Krste Juras - 'Dalmacija u mom oku' glazbena je slika Dalmacije

Autor fotografije: Zoran Jelača
Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Vidim jata onih istih ptica 
Istu zvijezdu previsoku 
Opet živi stotinama lica 
Dalmacija u mom oku…

Znam da nije bila samo moja 
Možda sam u snu duboku 
Ali živi stotinama boja 
Dalmacija u mom oku

'Dalmacija u mom oku' nije izdvojena pjesma, nisam je pisao sâmu. Naime, postojao je dogovor između mog prijatelja Krste Jurasa i mene da ćemo snimiti LP: on će napisati 12 tekstova, ja skladati 12 melodija i to će biti 12 slika iz Dalmacije. Mišo je bio oduševljen tom idejom. Album je sniman u Milanu, a jedna od pjesama bila je i ova. Nisam pretpostavljao što će postići. Autori pišu što im 'dođe', ali put pjesme nitko ne zna…“, kazao je autor glazbe Dušan Šarac o ovoj 'neslužbenoj' dalmatinskoj himni.

Put pjesme počeo je pisanjem mog teksta. Tako je bilo i kod drugih pjesama za koje sam pisao stihove. Mišina karizmatična izvedba zasigurno je zaslužna za njezin uspjeh. U toj je pjesmi po prvi puta opjevana Dalmacija kao centar svega. U njoj sam obuhvatio život u Dalmaciji i po tome je ona netipična…“, rekao je Krste Juras, autor stihova.

U emisiji „Moja pjesma“ poslušajte gdje je Mišo naučio pjesmu te koliko ju je puta morao ponavljati za vrijeme studijskog snimanja. Što je producent Bruno Malasoma rekao o njemu snimajući album? Je li u pjesmama važnija glazba ili tekst - što o tome misli Dušan Šarac? Emisiju pogledajte ovdje:

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.