x

Moja pjesma: Tram 11 – „Nek nam 'Hrvatski velikani' svima budu bliža rodbina!“

Da mi kompa bude Mažuranić, frend Stjepan Radić, prijatelj Marulić, k'o buraz Ante Starčević…“.

Autor glazbe (beata) Kristijan-Frx Frković te autori teksta Srđan Ćuk – General Woo i Nenad Šimun – Target napravili su "Hrvatske velikane" 1997. godine i u ovu "himnu" hrvatskog hip-hopa ugradili jednu lijepu poruku: poželjeli su da 'Hrvatski velikani' svima budu bliža rodbina, odnosno da svi ljudi imaju puno novaca.

Gostujući u emisiji "Moja pjesma" Frx je priznao: „U  to vrijeme nisam vjerovao da rap na hrvatskom može dobro zvučati, to mi je bila prvenstveno glazba američkih crnaca, način na koji izvode i prenose svoju realnost. Međutim, kad sam čuo dečke iz Tram 11, rekao sam – ovo je super, samo 'repajte!'

Odgovore na pitanja kako su u doba srednjoškolskih dana došli na ideju o ovoj pjesmi, tko je iznjedrio „Blackout project“ i koliko je 1 i 1 potražite ovdje (šalimo se, posljednji odgovor svi znamo već 20 godina ;)):

 

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.