x

Moja pjesma: Tomislav Goluban –„Forhill's Boogie je glazbena razglednica Hrvatskog zagorja“

Ako imate neko pitanje o „bluesu“, sve odgovore zna „ambasador Zagorja“ - Tomislav Goluban. Tomislav za sebe kaže da je „Svirač usne harmonike koji živi u Zagorju“, a u emisiji „Moja pjesma“ vjerno je dočarao svoj rodni kraj koji je za njega, kako kaže, „nepresušan izvor inspiracije“.   

Iza ovog vrhunskog glazbenika jedinstvenog glazbenog izričaja brojne su nagrade, gostovanja, suradnje, te osam studijskih albuma. Sve o nastanku pjesme „Forhill's Boogie“ i poruci koju ona nosi ispričao je u emisiji „Moja pjesma“:  „U ovu sam pjesmu ubacio jednostavne zagorske motive: purice, čučeke, zelene brege, neponovljiv pejzaž i veselje. Glazbeno je napravljena na 'boogie shemi', kroz tri akorda (tzv. bazna blues 12-ica). Tekstualno u njoj nema dvostrukog značenja: napisana je na engleskom jeziku kako bih ljudima koji ne pričaju hrvatski protumačio kak je u Zagorju lijepo“.

Što je Tomislav rekao o inozemnom uspjehu svog posljednjeg albuma, zašto dijatonsku harmoniku zove 'instrumentom za običnog čovjeka' i zašto mu je teško pisati tekstove na engleskom jeziku pogledajte ovdje:

 

"Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.