x

Moja pjesma – Robert Funčić: „Ni nakon hita 'Troje' nismo razmišljali od 'Xenie' napraviti biznis“

„Pjesma 'Troje' je nastajala u hodu. Ritam sekcija' benda 'Xenia' tu je noć učila za ispite koje su imali drugi dan u Rijeci, a ja sam radio pjesmu. Ujutro sam im dao naputak: sviramo ovaj groove, u ovom dijelu sviramo krumpire, u B dijelu walking bass, na kraju fade out… Tako je nekako sve sjelo na svoje mjesto…“, ispričao je Robert Funčić o pjesmi „Troje“ za koju je napravio glazbu, tekst i aranžman.

„Bez obzira na uspjeh, nitko od nas nije razmišljao da od benda napravimo biznis. Mi smo svoje ambicije zadovoljili time što smo pjesme koje smo napravili - snimili, pokazali ih drugima, povratno dobili (većinom) pozitivne reakcije i što smo dosta nastupali. Meni osobno je čak najdraže to što se ona i danas prilično mnogo emitira“.

Što se sve dogodilo od nastanka pjesme do dijeljenja autograma u taxiju u Beogradu te tko je u konačnici bio ključna karika zbog koje je ovaj singl ugledao svjetlo dana, pogledajte ovdje:

„Moju pjesmu“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 sati te na našem You Tube kanalu.

 


 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.