x

Moja pjesma predstavlja "Da te mogu pismom zvati"

Dvadest joj je godina, poznata je i voljena diljem Hrvatske i šire, prevedena je na više jezika. Za života svojih autora duboko se ukorijenila u narodu, što njih čini silno ponosnima. Ona je „prava nježna ljubavna balada“, ona je „Da te mogu pismom zvati“ Ivice Badurine i Frane Bilića i predstavljamo vam njezino nastajanje u emisiji „Moja pjesma“ na našem Youtube kanalu.

Znate li kako Ivica Badurina „klesa“ svoje pjesme vođen šapatom teksta?  „Nisam ovisan o drugim vanjskim utjecajima. Najviše mi pomaže lijepi stih koji mi stvara globalnu sliku i zvukovlje. Tada ne znam što ću točno raditi ali sam siguran što neću“, priča o važnosti teksta koji ga uvijek vodi melodiji.

Osim toga doznajte i kako Frane Bilić promatrajući ljude i događanja dolazi do riječi koje i drugi osjećaju i pjevaju i što je sam sebi rekao zatvorivši bilježnicu nakon zadnjeg stiha ove pjesme.

 „Da te mogu pismom zvati“ na našem YouTube kanalu u emisiji „Moja pjesma“.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.