x

Autorica! - Dina Rizvić: „U glazbi je najvažnije biti otvoren, iskren i vjerovati u sebe“

Dina Rizvić redovna je članica Hrvatskog društva skladatelja. Diplomirala je na glazbenoj akademiji “Berklee College of Music” u Bostonu, na Odsjeku za suvremenu kompoziciju i produkciju. Nakon kraćeg stažiranja u Londonu vratila se na magisterij za audio produkciju, „University of Westminster“, a u Londonu je u konačnici odlučila ostati i živjeti. U našoj emisiji Autorica! na CMC TV-u govorila je o životu u inozemstvu te podijelila najvažniju lekciju koju je naučila u glazbenom svijetu.

Ne budite oštri prema sebi. Vjerujte da je to što radite dobro. Čak i ako se čini da je drugima krivo, idite za tim kako osjećate“, savjetovala je Dina mlade kreativce.

Po njezinu mišljenju, u glazbi je manje žena jer se i dalje glazbeni posao smatra 'muškim', no čini joj se da se to polako mijenja. I ona je u nekim situacijama dobila 'savjet' da se povuče i ne upliće u produkciju i aranžiranje pjesama, no nije odustala.

Što je za nju uspjeh i čemu teži kad je u pitanju život s glazbom i od glazbe? Koliko joj je bitno održavanje komunikacije s publikom putem društvenih mreža? Kako je zadovoljna ostvarivanjem svojih autorskih prava? Pogledajte u videu:

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q ** 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.