x

AUTORICA! - Vanna: „Uspjeh uključuje i puno neuspjeha i tihih suza“

Ivana Vrdoljak Vanna prve je pjesme počela stvarati još kao članica grupe ET s kolegama BoyTronicom, Darkom Juranovićem i Mirom Buljanom, a kroz njihovu suradnju nastali su brojni hitovi: "Tek je 12 sati", „Jedina“, „Drugo ime ljubavi“, „Da ti nisam bila dovoljna“, „Ja ti priznajem“, „Ne traži ljubav“, „Za ljubav hvala ti“ i drugi.

Gostujući u projektu „Autorica“ na CMC TV-u, prisjetila se tog perioda i osvrnula na mukotrpan dugogodišnji rad na glazbenoj sceni koji je, u pravilu, puno puta okupan „tihim i slanim suzama“. Uspjeh je u konačnici kada ustrajnošću dođeš do vjerne publike koja dva sata na koncertu pjeva tvoje pjesme.

U emisiji je podijelila svoja vrijedna glazbena iskustva i otkrila što je vrlo važno kad si u 'kreativnom zanosu'. „Publika mora 'kupiti' tvoju priču. Tu ne mislim ništa negativno, jednostavno im moraš uspjeti prodati svoj svjetonazor, bedastoću, svoje ludilo, pametnoću, nekakvu ljepotu. Nešto ti moraju povjerovati“, rekla je, naglasivši i važnost posjedovanja samopouzdanja na sceni.

Dotaknula se i položaja žena u glazbi i predrasuda koje se vežu za njihovo djelovanje, ali i dala neka osobna 'predviđanja' za budućnost na tu temu. Vanna je većinska autorica pjesama na posljednjem albumu „Izmiješane boje“, nominiranom u Kategorijama za Album godine i Najbolji album pop glazbe za ovogodišnju Glazbenu nagradu 27. Porin #porin27. Koliko joj dosadašnje iskustvo danas pomaže kod pisanja pjesama i što joj predstavlja izazov, pogledajte u videu:

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q ** 


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.