x

AUTORICA! - Sonja Buljan: "U glazbi se probijaju ustrajne i radišne žene"

Sonja Buljan, redovna članica Hrvatskog društva skladatelja, gostujući u projektu Autorica! na CMC TV-u otkrila je da je talent za pisanje stihova i potrebu za takvim načinom kreativnog izražavanja, naslijedila od majke: „Majka je izvukla na površinu tu ljubav s kojom sam rođena“. Na koji način piše tekstove i razmišlja li unaprijed hoće li se pjesma svidjeti publici? „U većini slučajeva tekst pjesama piše se na glazbu, a ne obratno. Čak znam dobiti zadanu temu ali je se ne držim jer me melodija odvuče u potpuno drugom pravcu“, rekla je Sonja.

Što za nju predstavlja uspjeh, koja joj je najdraža pjesma? Emocija se ne može dijeliti na mušku i žensku, a svaku ženu koja piše i stvara potičem da taj rad pokuša izvući na površinu i pokaže ga ljudima. Mislim da su naša glazbena tijela vrlo otvorena za komunikaciju sa ženama po tom pitanju, danas možda i puno više nego prije“, zaključila je.

Na koji se način u poslu nadopunjuje sa suprugom Mirom Buljanom koji joj je, kako kaže "najbolji učitelj", te koji je hit posebno izdvojila u emisiji i zašto, pogledajte u videu:


Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.
 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q ** 
Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.