x

AUTORICA! - Antonija Šola: "Uspjeh je kad cijeli stadion pjeva pjesmu koju si napisao u intimi"

Antonija Šola, redovna članica Hrvatskog društva skladatelja, gostovala je u projektu Autorica! u tjednu od 7. do 13. listopada na CMC Tv-u. U dosadašnjem autorskom radu i glazbenoj karijeri surađivala je s brojnim kolegama, a u emisiji je kao bitan element procesa nastanka pjesama istaknula „klik“ koji se treba dogoditi između autora i producenta: „Suradnje uvijek donesu nešto sasvim novo, nešto što čovjek nikada sam ne bi mogao stvoriti“, rekla je.

Za nju je život inspiracija i najviše voli pisati iz osjećaja, a u stvaranju joj pomaže to što je kroz godine naučila osluškivati sebe: „I kada nema poriva za pisanjem znam kako ga izazvati, kako ući u to stanje“. Ono što može savjetovati mlađim kolegama autorima i glazbenicima jest to da budu fleksibilni, osluškuju ljude oko sebe, uče od starijih kolega, ali da istovremeno budu svoji i prepoznatljivi. Zašto ne voli podjelu na „muške i ženske“ autore, što misli jesu li žene emotivnije u stvaranju pjesama?

Nikada nisam surađivala sa ženskom producenticom, češće sam se sama bavila produkcijom, a tako ću nastaviti i u budućnosti“, zaključila je ovaj mini intervju dodavši kako smatra da kod nas generalno nedostaje jedan „supervizor“ čije bi mišljenje bilo od velike važnosti u trenutku finalizacije pjesme kada je cijeli tim već „naslušan“. Pogledajte koju je suradnju izdvojila kao najdražu i doznajte koja je njezina najemitiranija pjesma.

 

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q ** 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.