x

AUTORICA! - Alka Vuica: „Pisanje je zapravo jedan jako samotan posao“

Uvijek kad stvarate ste sami i ima tu jedne doze ludila jer ti sâm radiš nešto što će slušati milijuni ljudi. Kako stvoriti taj odnos? Jedini trenutak kad iziđeš na binu i kad vidiš što neke pjesme znače tvojoj publici onda zapravo shvatiš što pišeš, što radiš, tko si u biti…“, izjavila je Autorica! Alka Vuica u novoj emisiji na CMC TV-u.

Koje su po njezinu mišljenju uspješne pjesme, one koje traju? Šalje li svojim pjesmama ljudima poruke, što joj je važno dok piše te što radi kada ima „prazan hod“, bez inspiracije? Pogledajte niže u videu!

 „Ne bih ni za što mijenjala to što sam izišla na binu. Mislim da autori koji su UVIJEK u sjeni i nisu nikad proživjeli taj osjećaj i izišli na binu mislim da su jako zakinuti“, kaže Alka o autorskom poslu.

Surađivala je s mnogim glazbenicima i kolegama autorima, a u našoj je emisiji naglasila kako posebno i beskrajno uživa pisati za Josipu Lisac. Kako je nastala pjesma „Gdje Dunav ljubi nebo“ i je li, po njezinu mišljenju ženama teže uspjeti u glazbenom svijetu, pogledajte ovdje:

 

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TV-u svakog radnog dana točno u podne, 
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 ** Autorica! YouTube playlista: https://bit.ly/2kIUB4Q ** 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.