x

AUTORICA!: Vjekoslava Huljić: „Volim slagati emocije od komadića ljudskih života“

Oduvijek sam bila emotivac i vodim se po principu da srce uvijek cidim. Uvijek sam htjela imati srce za vodiča", ovim je riječima gostovanje u prvoj emisiji našeg novog projekta na CMC TVu započela Vjekoslava Huljić.

Vjekoslava je komercijalno najuspješnija Autorica! tekstova popularne zabavne glazbe za veliki broj izvođača. Napisala je njih oko 600, a u svom prvom velikom predstavljanju otkrila je svoja razmišljanja, iskustva, te govorila o suradnji s kolegama.

Posebno se dotakla života u glazbenoj obitelji i rada sa suprugom Tončijem: „Zajedno smo desetljećima u ovom putovanju kroz život i kroz kreaciju. Dokle god stvaramo i kreiramo, toliko smo sretni i utoliko živimo“.

Vjekoslava je u ovom mini video portretu govorila i o pjesništvu kao životnom pozivu, uspjehu te posebnim trenutcima karijere: „Kad si pjesnik, onda si čitač duša“. 

Istaknula je kako u stvaranju i kreaciji uvijek polazi od žene kao „Roditeljice života, istinske čarobnice“.

Na koji način piše za muške izvođače, kako je nastao tekst Oliverove pjesme „Dva put san umra“, te zašto je po njezinu mišljenju važna zaštita autorskih prava, pogledajte ovdje:

 

Projekt AUTORICA! gledajte na CMC TVu svakog radnog dana točno u podne,
a subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati. 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.