x

HDS ZAMP partner je novog izdanja kazališne predstave 'Od tišine do glazbe' Teatra Erato koja publiku vodi na putovanje kroz povijesni razvoj glazbe te opisuje razvoj autorskih prava i borbu autora za svoja prava

.

Predstava Od tišine do glazbe u Splitu!

Nakon zagrebačke, i splitska će publika imati priliku uživati u predstavi „Od tišine do glazbe“ i to u kinoteci Zlatna vrata (Dioklecijanova 7), u petak, 23. ožujka, s početkom u 11 sati.

HDS ZAMP partner je predstave koja publiku vodi na glazbeno putovanje od primitivnih glazbenih obrazaca iz kamenog doba preko razdoblja antičke Grčke i Rima pa sve do raskoši klasicizma, romantizma i baroka te konačno do jazza, bluesa i rock glazbe 20. stoljeća. Uz duhovite anegdote potkrepljene živim primjerima na klaviru, gitari, saksofonu i mandolini, glumci Ivan Đuričić i Domagoj Mokrović predstavljaju alternativni glazbeni kurikulum za sve generacije.

Splitska izvedba dio je bogatog programa Tjedna Porina, nakon čega slijedi i turneja predstave po ostalim hrvatskim gradovima: „Činjenica da ova mala – velika predstava već ima odličan odaziv u osnovnim i srednjim školama nas veseli jer to znači da će od sada i najmlađe generacije, na iznimno zabavan i pitak način, iz prvog reda upoznavati vrijednost autora i autorskog rada“, naglasio je glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec.

Sve redovne i pridružene članove Hrvatskog društva skladatelja, kao i djelatnike medija koji žele prisustvovati predstavi, pozivamo da se jave na mail press@hds.hr najkasnije do 21.3. kako bismo im na vrijeme mogli rezervirati mjesta.

Više o predstavi pratite na službenoj FB stranici „Od tišine do glazbe“ – vidimo se u Splitu, 23. ožujka!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.