x

AUTOGRAM: J.R. August: „Glazba je moja prva ljubav“

Nikola Vranić, umjetničkog imena J.R. August, talentirani je kantautor i umjetnik iz Zaboka koji je gostovao u našem projektu #Autogram na CMC TV-u u tjednu od 10 do 16. lipnja 2019. godine.

U zanimljivom razgovoru otkrio je detalje odabira ovog umjetničkog imena te skriva li ono neko posebno značenje. U velikoj je mjeri govorio o sâmoj glazbi i njezinu utjecaju na njegov život: „Glazba je moja prva ljubav i zauzima vjerojatno najveću porciju mog života, pogotovo onog u glavi“, kaže.

Svoju je glazbu pokušao i opisati, a otkrio je i može li od nje živjeti. Koji mu je dio stvaralačkog procesa najzanimljiviji…? Pogledajte u videu!

Definitivno postoji razlika u stvaralačkom procesu od vremena kad pjesma nastane do onda kada završi na pozornici pred ljudima. Još uvijek mi je najzanimljiviji sam proces stvaranja, dok pokušavam izbalansirati jednu ili više vrsta ideja i napraviti od toga smislenu cjelinu“.

Treba li pjesma imati onaj „faktor x“ da bi bila uspješna i zna li on odgovor o kojem je točno faktoru riječ?

Kao član HDS ZAMPa, J.R. August se dotaknuo i pitanja važnosti zaštite autorskih prava: „Autorska prava su mi vrlo draga jer sam autor 100% svega što izlazi pod mojim umjetničkim imenom. Jako je lijepo kad ti poštar donese nekakve novce. Jako to poštujem i cijenim i mislim da smo sretni da imamo takvu organizaciju“.

Svakako vas pozivamo da na kraju Autograma poslušate i pogledate spot za pjesmu „Crucify me“ koja je obilježila njegovo dosadašnje stvaralaštvo, a nastala je nakon jednog iznimno značajnog životnog događaja.

Autogram gledajte na CMC televiziji od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

Tko je još sudjelovao u projektu pogledajte OVDJE

J.R: August u 60 sekundi

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.