x

AUTOGRAM: Dina Rizvić: „Glazba je najbolji način izražavanja emocija“

Dina Rizvić redovna je članica Hrvatskog društva skladatelja, rođena 1993. godine. Uspješna je skladateljica, nagrađivana glazbenica i multiinstrumentalistica rodom iz Labina, a trenutno živi i radi u Londonu. Završila je srednju glazbenu školu u Rijeci za klavir i udaraljke, a diplomirala na glazbenoj akademiji “Berklee College of Music” u Bostonu, na Odsjeku za suvremenu kompoziciju i produkciju. Time je stekla zvanje skladatelja, aranžera, producenta, akustičnog i elektroničkog orkestratora, dirigenta, skladatelja za film, TV i multimediju, jinglove, autora pjesama te prepisivača nota.

2011. godine održala je promociju prvog autorskog albuma „Bez poraza“. Surađivala je s našim renomiranim glazbenicima, dirigentima i umjetnicima poput Josipe Lisac, Boška Petrovića, Alana Bjelinskog, a u projektu #Autogram na CMC TV-u govorila je o suradnji s glazbenicom i skladateljicom Lanom Janjanin i Jazz orkestrom HRT-a na dvostrukom albumu „Miracles“ objavljenom 2018. godine. Promocija tog albuma održana je u ožujku 2019. godine u Maloj dvorani Lisinski, a veliki intervju s Dinom i Lanom o albumu i o međusobnoj suradnji možete čitati u novom broju (214/2019) časopisa Cantus Hrvatskog društva skladatelja.

Što je najviše usrećuje u glazbi...? "Kreativnost, kreativni proces, suradnja s glazbenicima, sinergija s publikom“.

A može li živjeti od nje...? „Od glazbe se može živjeti ako puno skladaš, ako se pjesme često izvode i naravno uz naknadu od autorskih prava“.

Kako stvara glazbu i može li je svrstati u određeni žanr…? Cijelo gostovanje i Dinin video portret gledajte na CMC TVu, od 1. do 7. travnja 2019., od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

 „Sreću ne treba čekati, već je treba sam stvoriti“, poručuje skladbom „Miracles“  čiji spot također gledamo u Autogramu.

Dina Rizvić službena Facebook stranica 

➤ Ovdje pogledaj sve mini video portrete na jednom mjestu - Autogram playlista: https://bit.ly/2RJ1H8W

Dina Rizvić u 60 sekundi

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.