x

AUTOGRAM: Mak Murtić: "Moja je glazba uglavnom psihodelična"

„Autogram“ je ugostio i mladog i uspješnog skladatelja, aranžera i glazbenika Maka Murtića koji je u svoje prve glazbene vode krenuo gotovo samouk, bez formalnog glazbenog obrazovanja. Mak je trenutno zaokupljen na više različitih projekata, ali njegova glazba koju smatra simbolikom i „generalno psihodeličnom“, uvijek ima neku poruku, a posebno mu je važna folklorna glazba.

U Autogramu nam je rekao da smatra da se od glazbe može živjeti ukoliko si fleksibilan i angažiran. Ono što nas posebno raduje jest svojevrsna Makova pohvala naše Službe: „Uvijek sam imao dobra iskustva sa ZAMP-om i puno znači kada znaš što se i kako dešava i da postoji netko tko o svemu vodi brigu“. Ovom prilikom Mak Murtić predstavio je svoje djelo, koje je svojevrsna „fuzija“ različitih stilova i vrsta, „Forgiveness Day / Dan oprosta“ u izvedbi njegova Mimika Orchestra.

Više o Maku i njegovu glazbenom radu pogledajte u našem Autogramu.

Mak Murtić u 60 sekundi

 Autogram pratite radnim danima u 12:00 sati, te subotom i nedjeljom dvokratno,
u 12:00 i 18:00 sati na CMC televiziji

"Autogram" je projekt HDS ZAMP-a kroz koji javnosti predstavljamo nov(ij)u domaću autorsku scenu, kreativce mlađe od 30 godina, ali i ne puno starije od 30 godina. Njime podržavamo one koji tek dolaze, ali su već do sada svojim pjesmama javnosti dali do znanja da na njih svakako treba računati u budućnosti zbog originalnog i zanimljivog glazbenog izričaja.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.