x

AUTOGRAM: Rezerve: "Glazba nam predstavlja bijeg i zabavu"

31. siječnja 2019. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture dodijeljene su prve Rock&Off nagrade, a onu za "Veliki prasak godine" dobile su "Rezerve". U navedenoj se kategoriji glasalo za novog izvođača koji je autorskim albumom, pjesmom ili koncertnim nastupom/ima (jednim ili svim navedenim elementima) značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu u prošloj godini. O pobjedniku je odlučivalo čak 64 novinara iz 40 medija i prema njihovoj odluci, upravo su "Rezerve" proizvele "veliki glazbeni prasak".

Bend čine Šime Lalić (pjevač), Ante Puharić (gitara), Tomislav Miladinović (bubanj), Leon Lužija Andrijašević (klavijature) i Igor Mrsić (bas gitara). Osnovani su 2014. godine, a 2018. objavljen je njihov autorski album prvijenac "Ravno u zamku" u izdanju Croatia Recordsa. Simpatični dečki iz Makarske snimili su "Autogram" tjedan dana uoči dodjele Rock&Off nagrada, pa je tako ovaj zabavno-glazbeni mini portret/intervju, zabilježen u pravi trenutak. Pogledajte kako su se zabavili snimajući ga u "Muzeju 80-ih" u Zagrebu.

Što je sve potrebno da bi se uspjelo živjeti od glazbe? U emisiji Ante ekskluzivno otkriva definiciju "dobre pjesme"! Što glazbenicima najviše smeta? Kako nastaju njihove pjesme i koliko traje taj proces? Pjesmu "Ne voli, ne voli" čiji spot gledamo na kraju emisije obilježili su, kako kaže Tomislav, "šlagerski akordi" i poseban trenutak kad se "Vratija Šime". "Rezerve" u Autogramu gledajte na CMC TV-u, u tjednu od 4. do 10. veljače, od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati.

"Rezerve" službena Facebook stranica 

Tko je još sudjelovao u "Autogramu" pogledajte OVDJE

Rezerve u 60 sekundi

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.